8. klasse har dansk. Oliver hører ikke efter hvad læren siger. På hans Facebook har han fået en venneanmodning, og Patrick skriver en besked fra den modsatte ende af klassen: "hvad skal du efter skole?" Eleverne som sidder imellem dem bliver distraheret af de samtaler som popper op på skærmene, så de logger på via mobilen for at hører nærmere. Grammatikken de skulle lærer den time er pludselig ikke nået udover tavlekanten...
Situationen er efterhånden ikke atypisk i folkeskolen. Den stiller læren i et dilemma, da han/hun skal tage stilling til hvorvidt nettet er et plus eller minus i undervisningen.
Nettet kan selvfølelig agere en stor kilde til relevant viden, og har derfor også en masse potentiale i en undervisningssammenhæng, men hvordan sorteres overspringshandlinger, så som Facebook, så fra? - og skal de det?
Trods komplikationer som ovenstående, kan nettet fungere som motivationsfaktor, og derved øge elevernes interesse i undervisningen, på en ny måde ved at fange dem via et medie de synes er sjovt.
Eksempelvis kunne man benytte Facebook som en form for blog-funktion, ved at oprette en gruppe til klassen hvor lektier med mere kan skrives ind, eller diskuteres. Tiltag som dette vil selvfølgelig kræve at læren er indstillet på at følge elevernes udvikling i forrhold till medier. Hvilket jeg mener har stor betydning for om nettet bliver en byrde, eller en bonus. Fordi læren derved får kendskab til de måder nettet kan bidrage konstruktivt til undervisningen, og bliver bevidst om hvilke faldgrupper man bør være obs på.
KH
Kristina :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar