Medie i undervisning.
Lærere i dag kan ikke komme uden om at bruge medie i undervisningen. De fleste skoler har fået smart boards i stedet for tavle og kridt, som jeg har kendt fra min skoletid. Dette gør at lærerne er nød til at sætte sig ind i den nye teknologi for at få mest muligt ud af undervisningen. Udover det ligger elevernes interesse i høj grad i at bruge nettet og se film istedet for at læse bøger. Der skal selvfølgelig stadig læses bøger i skolen, men ved at tage hensyn til elevernes interesse får de også mere udbytte af undervisningen. Man kan f.eks. se flere film i skolen som derefter skal analyseres for at give eleverne kendskab til analyse. Det vil de fleste eleverne syntes var mere interessant og derfor medvirke til større læring. Filmen kan eksempelvis være en filmatisering af en bog eleverne har læst.
En anden måde man kan bruge medie i undervisningen kunne være at inddrage nettet. Elverne kunne selv få lov til at finde info om et givent emne og derefter fremlægge det for resten klassen. denne arbejdsmåde ville stemme overens med punkter i fælles mål, f.eks. det at kunne fremlægge for resten af klassen og arbejde selvstændigt og kreativt.
Et stort problem der er omkring det at bruge nettet er at elevernes hurtigt bliver distraheret af alt hvad nettet har at tilbyde, eksempelvis Facebook.
Alt i alt er jeg for at bruge medie i undervisningen, men til en hvis grad, da det skal være under meget skrukturede forhold for at eleverne ikke tager læren ved næsen.
Linea 10.12
Jeg er helt enig Linea. Medierne fylder mere og mere i vores hverdag og derfor er de også blevet en større del af folkeskolen. Jeg mener personligt at det i dag i vores samfund er lige så vigtigt at være i stand til, at kunne analysere et film eller et nyhedsprogram, som det er at kunne analysere en bog. Og ja, så kan man sagtens flette arbejdet med medierne mere og mere ind i undervisningen og stadig overholde fælles mål! :)
SvarSlet